Do kraja tjedna još toplije, ali u nedjelju i oblačnije, mjestimice i kiša

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, ponegdje uz malo visokih koprenastih oblaka. Vjetar uglavnom slab. Ujutro opet slab mraz, ali će danju biti osjetno toplije, i do 21 °C.

Između 20 i 23 °C bit će najviša temperatura zraka u središnoj Hrvatskoj. Ujutro mjestimice još slab mraz, ali ipak manje hladno ujutro nego u srijedu. Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, osobito prema kraju dana. Vjetar slab, popodne do umjeren južni i jugozapadni.

Na zapadu zemlje u četvrak pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, osobito navečer. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. U noći i ujutro podno Velebita još slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru sjevernog Jadrana sjeverozapadnjak. Ujutro u gorju slab mraz, a poslijepodne temperatura zraka posvuda između 17 i 20 °C.

U Dalmaciji sunčano, uglavnom i vedro. Najviša temperatura od 18 na obali do 22 °C u Zagori, a najniža od 2 u Zagori do 9 °C na moru. Ujutro slaba bura, a poslijepodne duž obale jugozapadnjak i zapadnjak. More uglavnom malo valovito.



I krajnji jug Hrvatske bit će sunčan, štoviše sasvim vedar. U početku slaba do umjerena bura, a poslijepodne uglavnom slab vjetar s mora, koje će biti malo valovito. Najviša temperatura zraka od 18 do 20 °C.”

Do kraja tjedna još toplije, ali u nedjelju i oblačnije, mjestimice i kiša

U petak i subotu u unutrašnjosti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. U nedjelju jače naoblačenje mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u nedjelju u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka bit će u porastu.

I na Jadranu će prevladavati sunčano i toplije, od subote povremeno s umjerenom naoblakom, a u nedjelju uz više oblaka mjestimice može pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a od subote i jugo., prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari