DJEVOJKA KOJA JE DOPLIVALA U POMOĆ ‘Svatko bi trebao pomoći drugome u nevolji’

Screenshot/RTL

Središte grada bilo je pod vodom. Ilica je nakratko postala rijeka, a građani nemoćni. 180 vatrogasaca cijelu je noć bilo na terenu, Pod vodom su završili domovi, trgovine, bolnica, hoteli…

Voda je poplavila podvožnjak u Miramarskoj. Zarobljen u automobilu, a onda i na krovu ostao je Josip.

”Nevidljivo… Imate osjećaj da je ravno, nemate osjećaj da je lokva. I stao sam kad sam vidio o čemu se radi, ali već je bilo kasno. Prednji dio bio je u vodi i onda sam po inerciji otplutao do pola”, kazao je Josip Šimić iz Zagreba.

Dok je čekao vatrogasce, solidarnost prolaznika bila je brža.



”Jedna cura kojoj bih ovim putem htio zahvaliti me je izvukla iz auta jer meni je ispala proteza, nisam mogao izaći van i onda sam sjeo na krov.”

Mirna je šetala svoje pse i čula kako netko doziva upomoć. Nije dvojila ni trenutak:

”Kad sam vidjela da nema puno opcija, skinula sam tenisice, duksu, naočale i ušla sam u vodu”, kazala je hrabra žena Mirna Mrčela.

Doplivala je do automobila i pomogla Josipu. Ne osjeća se poput heroine. Svatko bi, kaže, trebao pomoći drugome u nevolji.

”Doplivala sam do auta, do vozačeve strane, bila je to pomalo filmska scena, pa smo zajedno otvorili vrata tako da je on gurao iznutra, ja sam vukla izvana.

Uzela sam njegovu protezu koju mi je dao, s njom sam isplivala, a on je ostao na krovu jer je auto prestao tonuti”, prisjeća se Mirna za RTL.

Komentari