Djelomice sunčano i ugodno toplo, ali ne i suho. Na Jadranu jako jugo

Nakon sunčanog i ugodno toplog petka, u dane vikenda ponovno više oblaka uz mjestimičnu kišu, poglavito na sjevernom Jadranu i u zapadnim predjelima unutrašnjosti, gdje će u nedjelju biti manje toplo nego na istoku zemlje.

Pritom će jugozapadnjak ponegdje okrenuti na sjeverni vjetar, dok će se na Jadranu zadržati jugo, osobito u subotu često i jako.

U istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano. Uz povremeno više oblaka mjestimice je moguća pokoja kap kiše, ponajprije sredinom dana na zapadu Slavonije. Uz ponegdje umjeren jugozapadni vjetar dnevna će temperatura biti između 21 i 23 °C.

Jugozapadnjak će u središnjoj Hrvatskoj mjestimice na udare biti jak. Bit će oblačnije nego u petak, ponegdje uz mogućnost za vrlo malo kiše, i to uglavnom u noći i ujutro te ponovno navečer. Temperatura zraka će od jutarnjih 10 do 13 °C poslijepodne porasti do oko 22 °C.



Najveća je vjerojatnost za mjestimičnu kišu na dijelu sjevernog Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj, posebno u Gorskom kotaru. Puhat će jugozapadnjak, na moru i jugo, a najviša dnevna temperatura zraka bit će od 17 do 20 °C, u gorju mjestimice malo niža.

U Dalmaciji danju između 21 i 25 °C, uz jugo koje će ponegdje biti jako pa će more biti umjereno valovito, mjestimice i valovito. Pritom više sunca nego u ostalim predjelima, iako treba računati na povremeno umjerenu naoblaku.

Oblaka još manje na krajnjem jugu Hrvatske gdje će subota obilovati sunčanim satima. Uz jugo, mjestimice moguće jako, temperatura zraka ujutro od 11 do 16 °C, a danju između 21 i 25 °C.”

I dalje promjenjivo

“Idućih dana u većini unutrašnjosti promjenjivo oblačno s povremenom kišom na koju treba računati pogotovo u prvom dijelu nedjelje te u utorak na zapadu zemlje, a u ponedjeljak je vjerojatnost za kišu povećana gotovo posvuda. U nedjelju i ponedjeljak u nekim područjima stoga malo manje toplo, a u utorak dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25 °C.

Na Jadranu će na južnom dijelu biti sunčanije i toplije nego na sjevernom gdje će svakoga dana biti mjestimične kiše, osobito u utorak moguće i uz grmljavinu. Puhat će jugo, potkraj nedjelje i u ponedjeljak na sjeveru prolazno bura, a u utorak će okrenuti na jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari