Djelomice sunčano, ali ne i posvuda i suho. I dalje promjenjivo

Pixabay

Utorak će početi uglavnom suhim vremenom i svježijim jutrom nego u ponedjeljak, na kopnu ponegdje i maglom, no već tijekom osjetno toplijeg poslijepodneva raste vjerojatnost za mjestimičnu kišu, koje će posvuda gotovo sigurno biti u noći i u srijedu prijepodne, kada će na kopnu ponovno zamjetno osvježiti.

Promjenjivost vremena vidjet će se i u čestim promjenama smjera i jačine vjetra.

Na istoku unutrašnjosti biti u znaku pretežno sunčanog vremena, iako ponegdje nakon jutarnje kratkotrajne magle. Poslijepodne će lokalno biti jačeg razvoja oblaka, uz povećanje vjerojatnosti za poneki pljusak, ponajprije u zapadnim predjelima. Jutro će biti svježe, no dnevna temperatura oko 22 °C.

Ugodno toplo

Danju mnogima ugodno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ali nakon razmjerno svježeg jutra, ponegdje uz maglu, posebice na širem karlovačkom području. Prijepodne će proteći uz pretežno sunčano vrijeme, a prema večeri rast će vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu.



Lokalnih nestabilnosti poslijepodne može biti i u gorju te u Istri, uz povremeno umjereno naoblaku, a u noći na srijedu jače će se naoblačiti. Prijepodne će pak biti sunčano, ujutro po kotlinama i maglovito. Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu prema večeri i jugo u jačanju. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10 °C u gorju i u unutrašnjosti Istre, a duž obale i na otocima između 11 i 15 °C. Najviša dnevna od 16 do 21 °C.

U Dalmaciji će dan početi vedrinom, a zatim će oblaka biti rijetko i malo. Samo će u unutrašnjosti, posebice poslijepodne u gorju biti i jačeg razvoja uz malu vjerojatnost ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren, većinom jugozapadni, a najviša dnevna temperatura između 21 i 23 °C.

I na jugu Hrvatske podjednako toplo i većinom sunčano. Uz slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak more će biti uglavnom malo valovito, temperature između 18 i 20 °C.”

I dalje promjenjivo

“Srijeda će ponovno biti promjenjivija, osobito u prvom dijelu dana, kada su mogući i izraženiji pljuskovi, ponajprije na sjevernom Jadranu. Zapuhat će jaka bura, zatim sjeverozapadnjak. Četvrtak i petak bit će većinom sunčani.

U unutrašnjosti u srijedu također vrlo promjenjivo i svježije, uz mjestimice i obilniju kišu. Četvrtak će već biti sunčaniji, no i dalje nestabilan, uz pljuskove ponajprije na zapadu. Petak će najvjerojatnije biti najstabilniji dan u tjednu. Naime, već za vikend raste vjerojatnost za promjenljivije vrijeme, osobito na zapadu zemlje.”, prognozirala je za HRT Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari