Djelomice sunčano, ali i razmjerno hladno, ponegdje će padati još snijega

Delnice Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

“U noći i u utorak ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu mjestimice će još pasti malo snijega, a zatim sunčana razdoblja. Jutro hladno uz temperaturu između -5 i -2 °C, a najviša dnevna oko 0 °C.

Još hladnije jutro bit će u središnjoj Hrvatskoj, osobito uz granicu sa Slovenijom, gdje će se već tijekom noći djelomice razvedriti, a ujutro ponegdje može biti magle. Danju barem djelomice sunčano, oblačnije prema večeri. Na Banovini najniža temperatura tijekom noći i jutra mjestimice niža od -5 °C, a danju oko 0 °C.

Najhladnije jutro u gorju, uz temperaturu između -9 i -5 °C. Uz više oblaka u noći i ujutro još može biti slabog snijega, osobito u Lici, a danju će uz sunčana razdoblja temperatura porasti na vrijednosti između -4 i -1 °C. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne porast naoblake. Umjerena i jaka bura tijekom dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, osobito prema otvorenom.

Umjerenog sjeverozapadnjaka uz umjereno valovito more bit će i na srednjem Jadranu, no ujutro će još uz obalu biti bure i sjevernog vjetra. Uz pretežno sunčano vrijeme temperatura će biti oko 9 °C, u unutrašnjosti Dalmacije oko 6 °C, ali nakon mjestimičnih jutarnjih temperaturnih “minusa”.



Pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske, uz najvišu temperaturu između 8 i 11 °C. Nakon slabe do umjerene bure zapuhat će sjeverozapadni vjetar.”

I dalje hladno, uz vjetar i povremene oborine, ali i sunčane sate

“Sljedećih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a povremenog snijega bit će ponajprije u gorju, u četvrtak moguće i drugdje. I dalje će biti hladno, osobito ujutro, a osjet hladnoće pojačavat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

I na Jadranu barem djelomice sunčano, a u četvrtak valja računati na povremenu kišu, osobito u Dalmaciji. Umjeren sjeverni vjetar i bura u četvrtak će ponovno pojačati, a uz slabljenje vjetra u petak jutro će biti hladnije.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari