Djed i unuk ušli u olujno more na Krku, baka poginula pokušavajući ih spasiti

Djeda i unuka, nadljudskim naporima i činom vrijednim istinskoga divljenja, u međuvremenu na žal više stotina metara udaljene plaže autokampa “Ježevac” uspjela izvući dva djelatnika tog objekta, piše Novi list.

52-godišnja hrvatska državljanka, s područja Osijeka, ove subote izgubila je život kad se, u društvu dvoje članova svoje obitelji, upustila u akciju njihova spašavanja iz valovitog mora na području krčke plaže Plav.

Nešto iza 14 sati, djed i 10-godišnji unuk, gosti jednog apartmana u susjedstvu spomenute plaže, odlučili su se okupati u moru, unatoč krajnje nepovoljnim vremenskim i maritimnim uvjetima.

Veliki valovi kupače su odmah počeli prekrivati, a morske ih struje onemogućavati u njihovim pokušajima izlaska na sigurnost obale. Zbog toga je, očito uviđajući opsanost u kojoj su se članovi njene obitelji našli, nesretna žena u odjeći odlučila skočiti u more i pokušati im pomoći. Pritom je, nažalost, poginula, dok su djeda i unuka, nadljudskim naporima, u međuvremenu na žal više stotina metara udaljene plaže autokampa “Ježevac” uspjela izvući dva djelatnika tog objekta.



Od zapovjednika krčkih vatrogasaca, kako doznaje Novi list, i da je u nastojanju spašavanja nesrtene žene opasnost prijetila i samim spašavateljima, te da je, s ciljem njihova “izvlačenja” na sigurno, u more naposljetku uskočio i jedan od trojice krčkih vatrogasaca.

U međuvremenu dok je akcija spašavanja trajala, na poprište tragedije stigla su i dva tima krčke medicinske pomoći ali, nažalost, niti njihova nastojanja vraćanja u život nesretne žene nisu urodila plodom.

Komentari