DJEČAK DOBIO PODRŠKU VELIKIH ZVIJEZDA Nakon što je šokantni video zlostavljanja dječaka obišao svijet neki tvrde da se radi o fake news-u

Jedna je majka iz Australije na društvenim mrežama podijelila priču kojom želi upozoriti na strašne posljedice maltretiranja njezinog sina. Video snimka koju je objavila već je postala viralna.

Yarraka Bayles je objavila video snimku svog sina Quadena, koji je rođen s genetskim poremećajem zbog kojeg je patuljastog rasta. Na snimci se vidi kako dječak (9) neutješno plače u automobilu nakon što ga je još jedno dijete u školi koju pohađa zadirkivalo zbog izgleda.

‘Želim se ubosti u srce. Neka me netko ubije’, čuje se kako dječak govori plačući.

Njegova majka Yarraka rekla je da objavom te snimke želi podići svijest o nasilničkom ponašanju i zlostavljanju, ali i dobiti svajete drugih roditelja o tome kako se nositi s posljedicama toga. Jedna od posljedica su i suicidne misli njezinog sina.



‘Želim da svi znaju kako zlostavljanje utječe na nas. Evo što mu to čini. A onda se svi pitaju zašto ima samoubojstava među djecom’, čuje se kako majka govori na snimci, dok i sama plače.

‘Želim da ljudi znaju koliko nas ovo povrijeđuje, cijelu našu obitelj. Stalno ga moram držati na oku zbog pokušaja samoubojstva’, dodaje.

Rekla je i kako se nada da će škole bolje raditi na educiranju druge djece o djeci s invaliditetom kako njezinog sina ne bi neprestano ismijavali.

Nakon što je jučer objavila tu snimku, ona je pregledana čak 11 milijuna puta, a majka je dobila i nebrojene poruke podrške iz zajednice, ali i od Australske profesionalne ragbi lige.

‘Želim ti sve najbolje. Znamo kroz što prolaziš i da ti je teško, ali dečki su ivdje za tebe. Tu smo da te podržimo. Samo se pobrini da misliš na prave stvari jer te želimo ovdje. Nadamo se da se vidimo uskoro’, poručio je Quadenu jedan od igrača australskog ragbi tima, Latrell Mitchell.

Javio se i Hugh Jackman

Žena je na rubu, više ne zna kako se boriti s time pa je odlučila sve objaviti javno, da se vidi kroz što prolazi njezin sin kojega u školi svakodnevno zadirkuju, maltretiraju i zlostavljaju samo zato što je drugačiji od njih.

 

 

 

Neki tvrde da zlostavljani dječak nema 9 nego 18 godina

Međutim korisnici društvenih mreža počeli su raspravljati ima li dječak iz Australije čija je snimka vršnjačkog nasilja potresla svijet zaista 9 godina, a neki su otišli toliko daleko da tvrde kako ima 18 godina te da želi prevariti ljude za novac.

Quaden Bayles, kojem je dijagnosticiran Achondroplasia-dvarfizam (poremećaj rasta kostiju), dobio je podršku sa svih strana svijeta nakon što ga je majka snimila u suzama nakon što je bio maltretiran u školi. No nisu svi uvjereni kako dječak ima 9 godina, a njegova majka Yarraka Bayles oglasila se kako bi pobila pokvarene glasine.

Komentari