Djeca se igrala pa pronašla ručnu bombu, u zadnji čas izbjegla tragediju

Na obali rijeke Bednje djeca su pronašla ručnu bombu. Jučer oko 12.40 sati policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su dojavu djece da su na obali Bednje u kanalu vidjela bombu.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su utvrdili da je riječ o ručnoj bombi M-75, koja je bila u izrazito lošem stanju, pa je na mjestu pronalaska i uništena.

“Ovom prilikom pohvaljujemo reakciju i postupanje djece koja su odgovorno reagirala i odmah prijavila te potražila pomoć policije. Na takav odgovoran način zaštitila su i spasila svoje i tuđe živote. Ponovno skrećemo pozornost svim građanima na to da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ako pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte ih, već pozovite policiju na 192”, rekli su u PU varaždinskoj.

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova “Manje oružja, manje tragedija” traje od 2007., pa građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava.



“Važno je istaknuti da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti ni prekršajno ni kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna!”,ističu u policiji i savjetuju građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, piše Večernji list.

Komentari