DJECA SA BOLESNIM SRCEM VAS MOLE DA OSTANETE DOMA ‘Ako nas zarazite, mi to nećemo izdržati’

Facebook

Iako se starije osobe s kroničnim oboljenjima smatra skupinom ljudi koja je najugroženija korona virusom, ne smije se zaboraviti ni populacija djece koja je rođena sa srčanim bolestima.

Ta djeca poručila su nam da bespotrebno ne izlazimo i da ostajemo u svojim domovima jer njihovo srce virus korone ne bi izdržalo.

Ugledajmo se na djecu

Djeca, koja su u cijeloj ovoj situaciji pokazala odgovornost i odrekla se viđanja svojih starijih članova obitelji, zaslužuju da im se uzvrati istom mjerom.

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj.



Osnovni ciljevi su im razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka; potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju; prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

 

Komentari