Divjak: Odnose između sindikata i Vlade konačno smo izvukli iz ukopanih rovova i medijskih prepucavanja

Cropix

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, preko društvenih mreža pozvala je na rješavanje pregovora između Vlade i sindikata i na okončanje štrajka u školama, kazavši da su učenici u toj situaciji najugroženiji.

“Od prvog dana krize imam jasan stav kako otvoreni dijalog, strategija suradnje i spremnost na zdrav kompromis nemaju alternativu. Ukoliko u prvi plan ne stavimo učenike, zbog kojih smo zapravo tu, svi gubimo.

Odnose između sindikata i Vlade konačno smo izvukli iz ukopanih rovova i medijskih prepucavanja te na stol stavili konkretne analize i argumente – to je za mene bio ključni cilj i na tome smo čitavo vrijeme radili.

Možda jesam uporni optimist, ali prostor za dogovor i rješenje su od petka na stolu i zato je važno da svi ostanu smireni i argumentirani, ne reagiraju na neutemeljene špekulacije i igrice.



Cilj je riješiti ovu krizu kako bi se učenici i učitelji vratili zadovoljni i motivirani u učionice i nastavili sukreirati reformu. Ako kroz reformu tražimo od naših učenika da umjesto učenja napamet, nauče rješavati probleme, onda je vrijeme da pokažemo primjerom kako odrasli i odgovorni ljudi mogu riješiti probleme, posebno kada su problemi kompleksni”, napisala je ministrica Divjak na Facebooku.

 

Komentari