Divjak o mogućoj smjeni: Stojim iza svega što sam rekla

Cropix

Uoči sjednice Vlade ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović komentirali su štrajk u školama i eventualni sporazum sa sindikatima.

“Smatram da treba sa svima komunicirati, apeliram na dogovor i smatram da jedino dogovorom možemo izaći iz ove situacije” rekao je uoči sjednice Vlade ministra rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nije htio komentirati hoće li ministrica Divjak biti smijenjena i nastavio oko kvota za strance koji su također danas na dnevnom redu sjednice Vlade.

“Mislim da moramo završiti štrajk. Učitelji, sindikati i zaposleni u školama moraju razmotriti ponude koje će biti na stolu. Mislim da moramo doći do strategije suradnje koja će svima biti prihvatljiva i koja će ne samo završiti štrajk već pokazati učenicima da odrasli ljudi, ako razgovaraju na temelju argumenata i jasnih ciljeva, da se mogu dogovoriti”, izjavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uoči sjednice Vlade.



Na pitanje o njezinoj mogućoj smjeni kaže da je njezina pozicija da provodi reformske procese u znanosti i obrazovanju i tako je vidi i na tome radi.

Ja predlažem rješenja i sve što sam rekla iza toga stojim. Ono što je najvažnije da u svakom koraku koji slijedi imamo pred sobom jasan cilj, a to su učenici koji se trebaju vratiti u škole, a u školama moraju raditi motivirani učitelji”, rekla je.

Na pitanje je li joj premijer zamjerio izjave oko igara moći kaže da ako se o tome razgovara onda bježimo od problema. “I građani i učitelji i učenici od nas očekuju da rješavamo probleme, a ne da pričamo kako se netko u nekoj situaciji osjeća”. Izjave je prenijela N1 televizija.

Komentari