DIVJAK NAKON SASTANKA U VLADI OPTIMISTIČNO ‘Radimo na novoj ponudi za sindikate’

N1

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, nakon sastanka u Vladi s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom rada, Josipom Aladrovićem, novinarima je komentirala teme sastanka.

“Mi smo pripremili određene analize koje su nam omogućile da vidimo koja su alternativna rješenja. Najvažnije je da se razgovara temeljem argumenata i da se otvori razgovor sa sindikatima. Radi se na tome da se dođe do nove ponude, zato i analize Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz plaće su bile važne”, rekla je Divjak, dodavši da će sve ono o čemu se razgovaralo i ponuda koja je na stolu prvo biti prezentirano sindikatima, a ne medijima.

Upitana hoće li zvati sindikate na razgovor, Divjak je rekla da je na Uredu premijera da to odradi.

“Kod analize je zgodno to što su provjerljive, imate određene podatke o plaćama, o koeficijentima, o dodacima i kad se to stavi na stol i kad znamo koji je cilj, lakše je razgovarati, jer razgovaramo temeljem brojeva. To je jedno vrlo važno polazište. Važno je i da se dogovorimo oko cilja”, rekla je Divjak nakon sastanka.



“Ja skrećem pozornost i na to da smo cijelo vrijeme razgovarali u ministarstvu o statusu učitelja i na tome ćemo nastaviti raditi i to je isto dio ovoga paketa. Nije sve u tome da imate određenu financijsku ponudu, nego da se otvori dijalog o tome kako će se status poboljšati, a krajnji cilj je da učenici budu čim prije u školama i da učitelji budu zadovoljni”, rekla je ministrica.

Istaknula je i da je optimistična oko pregovora, “jer smo u poziciji da pokažemo učenicima da znamo rješavati probleme”. “To i je naš cilj”, rekla je ministrica za N1.

Komentari