Direktor tvrtke iz Popovače oštetio hrvatski proračun za 1,7 milijuna kuna

Foto: MUP/ilustracija

Odgovoran je za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila 37-godišnjeg srpskog državljanina koji je osumnjičen da je kao direktor tvrtke iz Popovače hrvatski državni proračun oštetio za gotovo 1,7 milijuna kuna.

Policija je izvijestila da je kriminalističko istraživanje nad srpskim državljaninom provelo po zahtjevu sisačkog općinskog državnog odvjetništva zbog sumnje da je odgovoran za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 37-godišnjak od početka kolovoza 2017. do kraja rujna 2018. u više navrata s računa tvrtke podigao ukupno preko 2,5 milijuna kuna, a trošenje nije opravdao niti je vodio propisanu poslovnu dokumentaciju, kažu u policiji.



Nakon što su mu računi plaćeni, Ministarstvu Financija nije uplatio porez na dodanu vrijednost od 1,67 milijuna kuna za koliko je oštetio državni proračun Republike Hrvatske.

Komentari