Direktor tvrtke čija je objava o skidanju 10 posto plaće izazvala lavinu reakcija objasnio što je htio postići

Pitanje samoizolacije u tvrtki Đure Horvata pokrenulo je lavinu reakcija. Naime, u javnost je procurio dopis u kojem stoji da će radnici u samoizolaciji biti destimulirani 10 posto u odnosu na plaću.

No direktor tvrtke Tehnix Đuro Horvat danas tvrdi kako je htio postići nešto drugo.

“Mi smo htjeli potaknuti odgovornost da se ljudi javljaju na vrijeme, neki se nisu javili po 3-4 dana. Nismo znali. I ja sam zapravo mislio ako se ne jave duže da će imati destimulaciju od 10 posto, a ne da skidamo plaću jer svaki mjesec imamo stimulaciju 10 posto”, kaže on.

Horvat radnicima nudi i smještaj u ovom hotelu, ako nemaju gdje biti u samoizolaciji.



No u spomenutom dopisu, koji još stoji na vratima tvrtke, napisano je da će u hotel svi koji se svojom nepažnjom dovedu u samoizolaciju.

Na opasku novinarke Dnevnika Nove TV da ‘nepažnja’ može zvučati dosta grubo jer se danas svatko može zaraziti Horvat kaže: “Ma ne, ne, samo oni koji nemaju smještaj, oni mogu doći u naš hotel jer je slobodan. Mi smo mislili, to je vlastita sloboda, ne utječemo na slobodu poslije radnog vremena, to je privatna stvar.“

Ipak stimulaciju, pojašnjava, ne dobivaju oni koji ne rade cijeli mjesec.

“Ja sam sada sve obavijestio i oni će se javljati. Već danas imamo rezultate“, kaže Horvat i dodaje da stimulaciju neće dobiti za dane koje ne rade.

Komentari