Direktor APN-a kupio povlašteni stan od APN-a: Sram me je koliko nemam, a ne koliko imam!

screenshot/Potraga

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) HDZ-ov Krešimir Žunić za svega 975 eura po četvornom metru kupio je lani stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, objavio je u utorak RTL u magazinu Potraga.

Stan je kupio sa sinom, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je, naime,  2019. izgradila POS-ove stanove kako bi pomogla obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle rješavati svoje  stambeno pitanje.

V.d. direktor APN-a, HDZ-ovac Krešimir Žunić je to opravdao na sljedeći način:



“Mene sram koliko nemam, a ne koliko imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i po’ imovinu i dva stambena kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majke ti, kakvog sam sposobnog čovjeka napravio, ne može sebi pomoć’, a trebao bi servisirati druge građane!”, rekao je Žunić.

“Meni treba pomoć, meni treba pomoć”, istaknuo je v.d. direktor u nastavku najavnog videa.

Iz zadarske gradske uprave, navode u Potraga, ostali su šokirani kada su vidjeli kupoprodajni ugovor.

“Isključite kameru, molim vas, jer ovo stvarno nije tema u kojoj ja mogu sudjelovati”, rekao im je poreznik u Zadru gdje su provjeravali podatke.

RTL je razgovarao i s ministrom graditeljstva Predragom Štromarom koji je, kaže, šokiran. “Mi smo jutros proslijedili sve te dokumente u DORH”, kazao im je. Ostatak priče bit će emitiran večeras u 19.20.

POTRAGA OTKRIVA [DIREKTOR APN-A KUPIO APN-OV STAN]

POTRAGA OTKRIVA![DIREKTOR APN-A KUPIO APN-OV STAN]Prvi čovjek APN-a dok je bio zamjenik direktora kupio državni stan od APN-a za manje od 1000 eura po četvornom metru. Šokirani ministar graditeljstva prijavio ga DORH-u, a HDZ-ov direktor tvrdi – sve je po zakonu.

Gepostet von Potraga am Dienstag, 28. Januar 2020

Komentari