DIP prihvatio prigovor Antona Klimana: Priznat mu je 31 preferirani glas

Dragan Matic / CROPIX

Državno izborno povjerenstvo (DIP) prihvatilo je prigovor Antona Klimana, HDZ-ova izbornog kandidata, na rezultate glasovanja na dva biračka mjesta u Puli te će mu biti priznat 31 preferirani glas koje je dobio.

Nakon što su objavljeni rezultati glasovanja za 8. izbornu jedinicu, Kliman je DIP-u prigovorio da na biračkim mjestima broj 15, u OŠ Centar i 51, u MO Stoja, za njega nije upisan ni jedan preferirani glas iako ih je „prema podacima od pouzdanih birača s tih mjesta“, dobio.

Zatražio je ponovno brojanje glasačkih listića, odnosno da se utvrdi stvarni broj preferiranih glasova koje je dobio i isprave objavljeni izborni rezultati.

DIP je izvršio uvid u zapisnike o radu biračkih odbora s dva spomenuta biračka mjesta. Iz zapisnika s biračkog mjesta broj 15 proizilazi da je lista HDZ-a dobila 35 glasova te da preferirane glasove nije dobio niti jedan kandidat s te liste.



Iz zapisnika s biračkog mjesta broj 5, proizilazi da je lista HDZ-a dobila 39 glasova, no među kandidatima koji su dobili preferirane Kliman se ne navodi.

Iz očitovanja pulskog Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) proizilazi, međutim, da je uvidom u glasačke listiće na biračkom mjestu broj 15 u OŠ Centar Oleg Butković dobio šest preferiranih glasova, Gari Capelli i Monika Udovičić po dva, Nada Rupčić jedan, a Kliman 15.

Uvid u glasačke listiće na biračkom mjestu 51, pokazao je da je Butković dobio šest preferiranih glasova, Udovičić dva, po jedan Cappelli, Ivan Kirin, Ilirijana Croata Medur i Josip Borić, a Kliman čak 16 glasova.

Gradskom izbornom povjerenstvu Pule-Pola naloženo je da izmijeni rezultate glasovanja na navedenim biračkim mjestima sukladno broju utvrđenih glasova.

DIP, koji je u ponedjeljak objavio rezultate po izbornim jedinicama, nije to učinio za 8. jedinicu jer se tamo u nedjelju izbori moraju ponoviti u Raši.

Komentari