Dionice autoceste A6 i Jadranske magistrale zbog jakog vjetra otvorene samo za osobna vozila

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

Otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye.



Državljani Hrvatske za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, osim ukoliko samo tranzitiraju kroz Srbiju.

Sve osobe koje iz Hrvatske putuju u Italiju i Austriju, prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentari