Dio HDZ-a smatra da treba pokrenuti postupak opoziva Milanovića i da predsjednika države bira Sabor

Damir Krajac / CROPIX

Višednevno prepucavanje na relaciji Andrej Plenković – Zoran Milanović kulminiralo je jučer, zasad još uvijek neformalnom inicijativom u dijelu HDZ-a da se pokrene rasprava o promjeni ustavnog položaja predsjednika republike, piše u utorak Večernji list.

Konkretno, u vladajućoj stranci ozbiljno razmišljaju da se predsjednika nakon isteka ovog mandata više ne bira na općim izborima, već dvotrećinskom većinom u parlamentu.

Neki članovi HDZ-a, s Vladimirom Šeksom na čelu, smatraju da bi trebalo pokrenuti i postupak opoziva sadašnjeg predsjednika, no ta ideja nije naišla na odobravanje, ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da Zoran Milanović ničime nije prekršio Ustav RH.

Andrej Plenković se, doduše, ne bavi tim prijedlozima i potpuno je izvan toga, otkrio je jučer izvor iz HDZ-a, na dan kad je u novoj rundi verbalnih okršaja predsjednik Zoran Milanović uputio kritike predsjedniku vlade i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, navodi dnevnik.



U krugovima HDZ-a neki podsjećaju kako je Milanović kao premijer govorio kako je funkcija predsjednika republike bespotrebna, a na funkciji se brojnim gestama tako i ponaša, donosi Večernji list.

Komentari