Dijana Aničić izvrijeđana nakon što je majkama odgojiteljicama rekla da djecu odvedu u vrtić i odu raditi

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Splićanka Dijana Aničić, predsjednica splitske Udruge Anđeli, na Facebooku je objavila komentare koji su joj upućeni nakon što je iznijela svoje mišljenje o izmjeni odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

– Fascinirana sam količinom nepismenosti i grabeži kojom pojedinci sebi dozvoljavaju omalovažavati živote drugih o kojima pritom pojma nemaju… Nikad nisam o sebi ni mislila ni rekla da sam humanitarka, nikad ni mislila ni rekla da podržavam stav gradonačelnika Zagreba… al’ imam mišljenje, a i pravo na njega te ga u svakom trenutku mogu argumentirano obranit’- napisala je Aničić na Facebooku i podijelila komentare svojih neistomišljenika:

“Vjerojatno nema djece”, “Sram Vas može biti, sram od majke odgojiteljice. Neka država, grad i općina prestane financirati Vašu udrugu, EU… i prihvatite se posla, idite raditi gospođo. Licemjerna do bola, humanitarka. Pozdrav iz Zagreba s kojim ionako nemate veze” samo su neki od komentara koji su joj upućeni.

Aničić je, naime majka dvoje djece, Josipe (21) i Duje (23), a za Slobodnu Dalmaciju o mjeri “roditelj odgojitelj” koja je izazvala podijeljene reakcije javnosti, kazala je da je smatra populističkom.



– Definitivno smatram da mjera roditelj odgojitelj nije dobra ni za djecu ni za roditelje. Roditelji trebaju ići raditi, a taj se novac trebao preusmjeriti na izgradnju vrtića, škola, bilo kakvih obrazovnih ustanova, koje će biti korisne toj djeci. Na koncu konca, mi svojim primjerom pokazujemo djeci kako treba živjeti i raditi. Ako im kažemo da će živjeti od naknada, kakvu im poruku šaljemo? A u pitanju su zdrava djeca, koja će sutra odgajati vlastitu. Što ćemo im reći? Nemojte raditi, stojte doma, živjet ćete od socijalnih naknada?! Umjesto da se vlastitim trudom i radom zalažu za sebe, svoje obitelji i bolje društvo, ovakvim pristupom neće biti socijalizirana niti će biti naučena na rad – rekla je Aničić.

Spomenutu mjeru, podsjetimo, uveo je 2016. godine, sada pokojni, gradonačelnik Milan Bandić. Dosad su iz mjere roditelji izlazili kada bi djeca napunila 15 godina, a kako stvari sada stoje, roditelji čije dijete napuni sedam godina više neće biti obuhvaćeni njom.

Komentari