Dežulovićev tekst o Vukovaru izazvao veliki broj reakcija

N1

Uoči 30. odišnjice pada Vukovara kolumna Borisa Dežulovića u kojoj autor propituje ostavštinu žrtve grada heroja u hrvatskom društvu izazvala je cijeli niz reakcija.

Ministarstvo branitelja prozvalo je Dežulovića da na grub i primitivan način vrijeđa žrtvu koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu. U priopćenju ga pitaju smeta li mu možda i sloboda koju uživa upravo zahvaljujući žrtvi Vukovara.

Cijeli niz reakcija i na političkoj sceni – od Sabora do Vukovara. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako je Dežulović “kolumnist Pupovčevih novosti koje su financirane od Vlade RH, ironije li – Vlade koja gaji poseban domovinski pijetet prema gradu Vukovaru”.

– Vlada Andreja Plenkovića je učinila u svim segmentima više za Grad Vukovar nego ijedna vlada prije. Konkretno, preko 3 milijarde kuna investicija za kompletnu komunalnu i socijalnu infrastrukturu i vraćanje hrvatske pobjedničke vojske u vojarnu u Vukovar, kazao je zastupnik HDZ-a Nikola Mažar.



Bojan Glavašević kazao je kako “već desetljećima u politici postoji grupa ljudi koji parazitiraju na simbolici Vukovara kako bi na njoj prikupljali političke poene”. Tako je on doživio poruke iz Dežulovićeve kolulmne, kaže – čiji je naslov upućen upravo njima.

Komentari