Detalji teške nesreće u Suhopolju, sudar izazvao pijani muškarac

Foto: Informativni centar Virovitica ICV

Prometnu nesreću kod Suhopolja, u kojoj su poginule medicinska sestra i pacijentica, skrivio je 44–godišnjak u automobilu virovitičkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,16 promila. 

Muškarac je vozio Ulicom kralja Tomislava smjerom istok-zapad. Dolaskom do kućnog broja 109 počeo je skretati ulijevo na putni most, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu.

U tim je trenucima njega pretjecalo vozilo Hitne pomoći virovitičkih registarskih oznaka s uključenom rotacijom. Vozilo hitne pomoći vozio je 42–godišnjak.

Sudarili su se, vozilo Hitne pomoći prednjim je dijelom udarilo u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci. Vozilo Hitne pomoći sletjelo je u putni jarak i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu, izvjestila je policija.



”Četiri osobe su ozlijeđene, od toga su dvije preminule u Općoj bolnici Virovitica”, izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.

Nisu rekli tko je od putnika poginuo, no portal ICV piše kako je riječ o medicinskoj sestri i pacijentici, dok je vozač kritično, što su neslužbeno potvrdili i za Dnevnik.hr. U vozilu se još nalazila liječnica koje je stabilno.

Nedugo nakon nesreće prvi u pomoć unesrećenima priskočili su vatrogasci DVD-a Suhopolje koji su ih izvukli iz vozila. ”DVD je vrlo brzo došao na teren gdje su izvlačili unesrećene”, kazao je zapovjednik DVD-a Suhopolje Mirko Solar za Dnevnik.hr.

”Danas je naš posao na kotačima naplatio danak u najgorem mogućem smislu. Danas, na radnom mjestu poginula je svima draga kolegica u prometnoj nesreći. Obitelji iskrena sućut od radnih kolegica i kolega”, napisali su u objavi kolege iz Hitne pomoći.

Komentari