DETALJI STRAVIČNOG POKOLJA U TEKSASU Ubijeno najmanje 19 učenika i 2 odrasle osobe

Foto: Twitter

Naoružani napadač, kojeg su dužnosnici identificirali kao Salvador Ramos, je mrtav i vjeruje se da je djelovao sam.

Stravični zločin iz Teksasa šokirao je svijet. Salvador Ramos (18) ubio je u poslijepodnevnim satima u utorak na okrutan način 19 učenika i jednog učitelja Osnovne škole u Uvaldeu u Teksasu. Većina njegovih žrtvava je od 9 do 11 godina. Ubio je i dvoje odraslih, a prije masakra je upucao i svoju baku. Poginuo je u razmjeni vatre s policijom.

Ovaj incident samo je jedan u nizu koji se sve više događaju u američkim školama. Šef policije Uvaldea izvijestio je kako je ovo najkrvaviji zločin u povijesti teksaških škola u posljednjih 56 godina. I doista tek su četiri ovakva zločina ispred ovog pokolja, od čega su se tri dogodila u nazad 15 godina, prenose 24 sata.

Najmanje 19 učenika i dvije odrasle osobe ubijene su u utorak u masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi Robb u teksaškom gradiću Uvaldeu u Teksasu, javlja CNN.



Bivši kolega školskog napadača rekao je da mu je poslao fotografije vatrenog oružja koje je imao i torbe pune streljiva nekoliko dana prije napada.

Nepoznatoj djevojci poslao je poruku, malo prije pucnjave, te joj tako dao naslutiti da planira napad.

Ramos ju je označio na fotografiji oružja i napisao: ‘Imam malu tajnu. Želim ti reći. Budi zahvalna što sam te tagirao.’ Ona je odgovorila: ‘To je strašno. Jedva te poznajem, a ti me označuješ na slici s nekim oružjem.’

Naoružani napadač prije pucnjave je udario vozilom u jarak u blizini škole prije nego što je pokušao ući u njene prostorije, piše CNN.

Naoružani napadač, kojeg su dužnosnici identificirali kao Salvador Ramos, je mrtav i vjeruje se da je djelovao sam. Teksaški guverner Greg Abbott rekao je kako je 18-godišnji napadač pohađao srednju školu Uvalde.

 

Komentari