DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: Tragičan kraj putnika iz Poljske, putovali su na hodočašće u Međugorje

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U subotu ujutro oko 5,40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagrebu između mjesta Jarek Bisaki i Podvorec, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je poginulo najmanje 11 osoba, a 40 je ozlijeđenih nakon što je autobus poljskih registracijskih oznaka sletio izvan kolnika, prenosi Dnevno.

U Općoj bolnici Varaždin održava se konferencija za medije na kojoj će o nesreći govoriti ministar zdravstva Vili Beroš, a uz njega je i ministar unutarnjih poslova Božinović, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević i drugi.

Išli su u Međugorje
“Dogodila se strašna prometna nesreća, dobili smo informaciju od državljanke Poljske. U ovom trenutku izašle su sve žurne službe na teren, 16 timova hitne, vatrogasci, policija, HAC. U ovom trenutku imamo informaciju da je 11 osoba poginulo, a 33 zbrinuto u bolnicama. Još jedna osoba koja je bolnički zbrinuta je preminula. Prema informacijama koje dobivamo, dosta je putnika s teškim traumama. Informiran je i predsjednik Vlade. Imao je razgovor s poljskim premijerom i izrazio mu je sućut, obitelji i narodu Poljske. U kontaktu sam s poljskim veleposlanikom”, kazao je Božinović.

“Autobus je krenuo iz mjesta u blizini Varšave. Radi se u grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje”, dodao je.



Maja Grba Bujević potvrdila je kako je 12 osoba poginulo, a 43 su ozlijeđene. Autobus još uvijek pokušavaju podići, a postoje šanse da je netko još uvijek ispod. “Nadamo se da neće biti”, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

 

Komentari