DETALJI PUCNJAVE U ŠIBENIKU I VODICAMA: Ubojica pronađen mrtav pored automobila kojim je pobjegao

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/facebook

Stravična četiri ubojstva danas su glavna tema u Šibeniku i Vodicama, a Krešimirovim gradom vrlo brzo su počele kolati informacije kako se radi o povezanim ubojstvima.

Počinitelj je, kako se neslužbeno doznaje, Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol. Njegova tvrtka otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem vjerovniku – Tediju Slamiću, vlasniku tvrtke Djelo, stečajnoj upraviteljici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, te još jednom vjerovniku. kojem je nakon stečaja pripalo Matkolova hala.

Prema dostupnim informacija, Koloper se danas našao s Radojkom Danek, njenim suprugom i vjerovnikom, a izgleda da su upravo razgovarali o spomenutoj hali. Koloper je tada ubio njih troje, uzeo jeep bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice. Slamić je sjedio u merecedesu ispred dućana Djelo čiji je vlasnik, te ga bez riječi ubio iz kalašnjikova, propucavši automobil. Još uvijek nije poznato što se na kraju dogodilo s Koloperom. Prve informacije bile su da je okončao život skokom sa Šibenskog mosta, no čini se da se zatvorio u kuću koja je pod policijskom opsadom.

Stečaj nad Matkolom pokrenut je u studenom 2018. godinezbog neprekidne blokade dulje od četiri mjeseca i 831 tisuće kuna duga. Pekare Matkola svoja su vrata zatvorile nekoliko mjeseci ranije kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme nitko nije obavijestio, a neke su obavijest o otkazu dobile prethodnu večer SMS porukom.



Na ranijim ročištima Branko Koloper tražio je odgodu rješenja o pokretanju stečaja navodeći da od imovine ima halu od tri tisuće kvadrata vrijednu oko dva milijuna eura, oko 300 kvadrata poslovnog prostora na Baldekinu čija je vrijednost oko 400 tisuća eura, sedam kombija, pekarsku opremu i strojeve te da od svojih vjerovnika potražuje oko 1,5 milijuna kuna za koje su pokrenuti postupci prisilne naplate. Najveći vjerovnik bilo je upravo Djelo, kojem je Matkol dugovao 111 tisuća, piše Večernji list.

Glasnogovornik policije: Počinitelj je sa žrtvom imao poslovni odnos

Policija traži pomoć građana

U vezi s četverostrukim ubojstvom na šibenskom području policija je dovodila muškarca koji se koristi osobnim vozilom marke ŠKODA KAROQ, sive boje, registarskih oznaka  ŠI-959-HF te je pozvala građane da im dojavi lokaciju ako primijete to vozilo.

U Vodicama je u subotu u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac, a pola sata kasnije i tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u objektu na Južnoj magistrali, prve informacije policije ukazuju da su umrli nasilnom smrću.

Na kraju je potraga policije završila pronalaskom četverostrukog ubojice mrtvog pokraj automobila kojim je bježao, čime je epilog ove tragedije pet mrtvih osoba.

Najvjerojatnije počinio samoubojstvo

Branko Koloper koji je u Šibeniku i Vodicama ranije u subotu ubio četiri osobe pronađen je mrtav nakon što je najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

Prema prvim policijskim informacijama Koloperovo mrtvo tijelo pronađeno je nešto prije 19 sati na otvorenom prostoru nedaleko Vodica.

Pronađeno je i vozilo za kojim je policija tragala, a očevid bi trebao potvrditi je li je riječ o samoubojstvu kako se pretpostavlja, doznaje se u policiji koja nije otkrila njegov identitet.

Iz izvora bliskih istrazi Hina neslužbeno doznaje da je Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, u Šibeniku automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića.

Glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić je ranije potvrdio da je počinitelj sa žrtvama bio u poslovnom odnosu.

Ubijena Radojka Danek bila je stečajna upraviteljica Koloperove tvrtke Matkol, ali i šibenska gradska vijećnica iz redova HDZ-a.

Prema pisanju medija supružnici Danek i Šparada ubijeni su u šibenskim Ražinama, gdje Koloper ima proizvodni pogon. Nakon što ih je izrešetao ‘kalašnjikovom’ navodno se odvezao do Vodica gdje je pucao u Slamića ispred njegova dućana.

PUCNJAVA U VODICAMA I ŠIBENIKU: Četvero mrtvih, među ubijenima i poznati šibenski poduzetnik

Komentari