Detalji nesreće koja je zgrozila grad: Vozaču koji je ‘pokosio’ tramvajsku stanicu loše se piše

Foto: Ranko Suvar/Cropix

Zagrebačka policija oglasila se oko jučerašnje prometne nesreće na Držićevoj aveniji koja je zgrozila glavni grad zbog više ozlijeđenih ljudi, većinom djece.

Policijska uprava zagrebačka navodi kako je 57-godišnjak upravljao Hondom s 2.33 promila alkohola u krvi, oko 15:30 sati. Kretao se Držićevom avenijom prema sjeveru, prenosi Dnevno.hr.

“Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga zahvatio rub kolnika te se nastavio nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena jedna maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, dok su ozlijeđene još dvije maloljetne osobe kojima je također liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.



Također, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i 26-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, dok težina ozljede još nije okvalificirana. Težina ozljeda nije još okvalificirana ni kod 57-godišnjeg vozača, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb”, poručili su iz Zagrebačke policije.

Zagrebačke bolnice: Nema mrtvih
Dok nije poznato kakvo je stanje vozača, Jutarnji list je doznao stanje ozlijeđenih pješaka, a dobra vijest je kako nitko nije preminuo. Tako je ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, Goran Roić, naveo kako se teško ozlijeđeni 11-godišnji dječak dobro oporavlja, a njegov petogodišnji brat, koji je u nesreći dobio ogrebotine i lagane kontuzije, pušten na kućnu njegu.

“Dječak je stabilno. Nije došlo do nikakvih komplikacija, kontaktibilan je, orijentiran u vremenu i prostoru i držimo da se dobro oporavlja. Naravno, iz predostrožnosti, s obzirom da je riječ o ozljedi glave, još uvijek se nalazi na jedinici intenzivnog liječenja”, komentirao je Roić 11-godišnju žrtvu. Uz njegovog mlađeg brata, iz Klaićeve je nakon obrade na kućnu njegu puštena i dvoipolgodišnja curica.

Jutarnji je doznao i kako je 26-godišnji muškarac nakon nesreće zbrinut u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj ulici, te je najavljeno kako će i njega poslati na kućno liječenje.

 

Komentari