Desetominutna prosvjedna blokada na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš

dalmacijadanas.hr

Oko 200 građana iz omiškog zaleđa u srijedu je blokadom prometa na Jadranskoj magistrali kod mosta na ulazu u Omiš iz zapadnog smjera izrazilo nezadovoljstvo najavama da bi od sutra trebala biti zatvorena za promet cesta koja povezuje Omiš sa selima u zaleđu.

Do zatvaranja prometa, kako su najavili iz Hrvatskih cesta, došlo bi zbog “čišćenja i obaranja nestabilnih blokova na zapadnoj litici kanjona rijeke Cetine,” to jest radova na omiškoj obilaznici.

“Ako bi se zaustavio promet na cesti koja povezuje Omiš sa selima u zaleđu i preusmjerilo ga se na alternativne pravce koji su mnogo duži, to bi ugrozilo životne i gospodarske aktivnosti u tim selima,” rekla je Dolores Filipović, organizatorica današnje desetominutne blokade prometa na Jadranskoj magistrali.

Istaknula je kako stanovnici sela u omiškom zaleđu prosvjedom žele poručiti kako je potrebno probiti tunel Ličina dug 350 metara, jer s tako ne bi ugrozile životne i gospodarske aktivnosti u tim selima.

Prosvjednici su nosili transparente s natpisima: “Probijte tunel Lisičina,” “Odsječeni smo”, “Dok ne vidimo rješenje ne odustajemo.”

Za danas je u Omišu najavljen sastanak predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa zainteresiranim stranama na temu zatvaranja prometa na DC-70, koja Omiš spaja sa zaleđem.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić je za Hinu rekla kako će se odgoditi za sutra planirano zaustavljanje prometa na cesti koja Omiš povezuje s njegovim zaleđem radi iznalaženja rješenja.

Komentari