FOTO/VIDEO DESETAK TISUĆA GRAĐANA NA PROSVJEDU PROTIV BANDIĆA Skandiraju ‘Zatvor’, ‘Bandiću lopove’ i ‘Dosta je!’

Desetak tisuća građana okupilo se u subotu na Trgu bana Jelačića na prosvjedu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom “Dosta je!“.

Prosvjed protiv “klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb”, organiziraju Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad, zahtijevajući odlazak zagrebačkog gradonačelnika.
Organizatori ističu kako gradonačelnik Bandić za “svoje ortake” čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se “guše u smeću” čiji odvoz je trebao drastično poskupiti.

Na trećem prosvjedu protiv Bandića najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok on ne ode s dužnosti gradonačelnika.



“Hvala što ste pokazali da nismo papčine koji se neće boriti protiv Bandića i da nismo idioti. Ja osobno ne želim ništa loše fizički da se dogodi Bandiću, osim da završi u zatvoru. Bandića mi plaćamo, on je naš zaposlenik. Zašto trpimo nekvalitetnog zaposlenika već 20 godina? Dosta je, dosta je! Otkaz!”, rekla je Marina Orsag, voditeljica prosvjeda. Cijeli Trg skandira “Bandiću, otkaz!”

‘Dosta je Bandićevog načina vladanja gradom’

Iva Marčetić iz Prava na grad rekla je na konferenciji za novinare kako prosvjedom poručuju da je dosta Bandićevog načina vladanja Zagrebom. Dodaje kako Pravo na grad i Zelena akcija na to upozoravaju zadnjih 10 godina, pozivajući Bandića da odstupi s gradonačelničkog mjesta jer radi gradu štetu.

“Svi smo svjedoci ogromne štete koju gledamo i kroz optužnice koje su podignute protiv njega, a i samog načina života u gradu gdje ni jedna tramvajska pruga nije produžena, gdje je smeće po ulicama i gdje grad zapravo ima samo fontane. A u zadnje vrijeme to je kulminiralo njegovom odlukom da potpiše Memorandum o razumijevanju s Eagle Hillsom i da nam ponudi Generalni urbanistički plan (GUP) u kojem nam oduzima jedan dobar dio grada da bi pogodovao investitorima”, ustvrdila je Marčetić.

Na pozornici je upriličen i glazbeni program, a okupljenima će se obratiti organizatori.

Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad organiziraju u subotu u 16 sati prosvjed protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom “Dosta je!. Prosvjed organiziraju protiv, kako ističu, klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb.

Bandić: Neki fućkaju, neki delaju

Današnji prosvjed u prijepodnevnim satima komentirao je i sam Bandić rekavši da dok “neki fućkaju, neki delaju”.

“Demokratsko je pravo prosvjednika da prosvjeduju a demokratsko pravo gradonačelnika da radi”, rekao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na pitanja novinara na Cvjetnom trgu.

Bandić: Dok neki fućkaju, neki delaju

Ne odustaju od prosvjeda

Zelena akcija pozdravila je u petak rješenje Ustavnog suda zbog kojeg neće poskupjeti odvoz otpada u Zagrebu 1. veljače, ali i najavila da ne odustaje od prosvjeda.

Predsjednica Zelene akcije Željka Leljak Gracin rekla je da za današnji prosvjed, ima puno drugih povoda jer je “Bandićeva politika i upravljanje gradom sve osim dobra”. Na prosvjedu će, kako je rekla, “još jednom pokazati kako je vrijeme da Bandić ode s te pozicije”.

Također je rekla da se sljedeći tjedan odlučuje o izmjenama GUP-a koje su, tvrdi, “svaki put sve štetnije za grad i nikako se ne vodi računa o javnom interesu”. “Mislim da građani trebaju pokazati da grad nije Bandićev pa da se njime na takav način upravlja”, poručila je.

Komentari