Demokrati i Laburisti traže od predsjednika Milanovića da opozove parlamentarne izbore

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista pozvala je u srijedu predsjednika Zorana Milanovića da zbog, kako kažu, ‘izvanrednog stanja u državi’ opozove parlamentarne izbore 5. srpnja i time zaštiti zdravlje nacije od ponovnog vala koronavirusa.

Na konferenciji za novinare koju su održali na Trgu sv. Marka pod nazivom ‘Izvanredno stanje u državi’ ustvrdili su da bi zbog epidemije mogla biti mala izlaznosti i da je upitno kakva će onda zapravo biti legitimnost Sabora.

Mrsić: Plenković zbog izbora ugrožava zdravlje nacije

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je da, zbog izbora, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ugrožava zdravlje nacije.

“Izvanredno je stanje u državi, što sam upozoravao u Saboru da će se desiti. Koronavirus u trenutku raspuštanja Sabora nije nestao nego se nisu obavljala testiranja, sve kako bi se ubrzao proces za izbore. Primarno zato jer su HDZ i Plenković htjeli zamaskirati stvarno stanje s kojim se danas suočavamo”, rekao je i dodao da će se to jasno vidjeti u rujnu, “nakon nikakve turističke sezone”.



Upozorio je da Hrvatska ima tehničku vladu te je zakonodavno osakaćena u ključnom trenutku kad se trebaju štiti hrvatski građani i gospodarstvo.

Bregovac: Premijer u cijelom mandatu u Gorskom kotaru proveo 14 minuta

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada David Bregovac ustvrdio je da “Plenkovićevih 300 milijuna kuna građani u Gorskom kotaru nisu ni osjetili već je taj novac dodijeljen HDZ-ovom kadru u tim krajevima”, a tako će, kaže, biti i sa dvije milijarde kuna koje premijer obećava iz europskih fondova.

“Plenković nam je sa svojom paradom bahatosti sa zadarskog korona- teniskog turnira došao sedam minuta u posjetu i potencijalno ugrozio i zdravlje žitelja Gorskog kotara koji su odoljeli teškoj pandemiji svojim odgovornim ponašanjem”, rekao je Bregovac i dodao kako je premijer u Gorskom kotaru proveo ukupno 14 minuta u četiri godine svoga mandata.

Komentari