DEMOKRACIJA U VRIJEME KORONE HDZ-ovci bi prijevremene izbore

Vladajući, čini se, ipak nisu odustali od opcije da se parlamentarni izbori održe što prije, odnosno negdje do polovice srpnja, piše u petak Jutarnji list, navodeći da premijer i HDZ još razmatraju opciju da se izbori održe prije 15. srpnja.

Iako mnogima realnije zvuči varijanta da oni budu krajem kolovoza ili početkom rujna, o čemu se u HDZ-u dosta razgovaralo, posljednje informacije iz stranke govore da bi do raspuštanja Sabora moglo doći već oko 15. svibnja, navodi dnevnik.

Službenih potvrda za to još nema, no upućeni iz HDZ-a kažu da su sve opcije na stolu.

“Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. To je glavni preduvjet. Činjenica jest da HDZ-u odgovara da izbori budu što prije, ali jako je nezahvalno bilo što prognozirati u ovoj situaciji. Što ako za petnaestak dana dođe do eskalacije krize s virusom ili da zaredaju potresi”, govori jedan od sugovornika iz stranke.



Dodaje, međutim, da ne isključuje mogućnost izbora krajem lipnja ili početkom srpnja, ako se uskoro smiri i sanira situacija s epidemijom koronavirusa.

A sličan stav, da se u tom slučaju s izborima ne bi čekalo do jeseni, mogao se čuti i na posljednjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, donosi Jutarnji list.

Komentari