Dejan Kovač: Ne znamo stvarnu veličinu prvog vala epidemije, a još jedno zatvaranje gospodarstva za Hrvatsku bi značio bankrot

Goran Mehkek / CROPIX

Dejan Kovač objavio je na svom Facebook profilu kako se je testirao na covid antitijela, te kako je test negativan. Kovač se u svojoj objavi osvrće na mogući drugi val epidemije, te upozorava kako još jedan ‘lockdown’ Hrvatska ne bi izdržala.

No također Kovač naglašava kako takav scenarij ne bi bio niti potreban uz mjere predostrožnosti koje bi omogućile suboptimalno funkcioniranje ekonomije.

No također Kovač smatra kako je puno javnog novca bačeno, dok je Vlada već trebali subvencionirati cijenu testa na covid, kako bi zapravo saznali veličinu prvog vala epidemije, o kojemu nema jasne statistike.

“Negativan sam na antitijela za COVID!
Da sam pozitivan svejedno bih postao.



Puno je špekulacija oko tog famoznog drugog vala i kako se postaviti ako se stvarno dogodi?

Hrvatska ekonomija će u ovoj godini imati dvoznamenkasti pad BDPa čak iako se situacija trenutno normalizira. Još jedan lockdown bi za nas bio potpis predaje tj. bankrot.

Shvatili smo do sada da život i ekonomija nisu međusobno isključivi skupovi, već da je uz mjere predstrožnosti moguće suboptimalno funkcioniranje ekonomije, ali za to treba postojati adekvatna priprema.

Zanimljivo, ovaj test nisam napravio zbog COVIDa, već sam redovno vadio krv da vidim vlastito zdravstveno stanje. Cijena je bila 250kn i rekoh zašto ne, već kad sam tu da odbacim svaku sumnju.

Ono što su stožer, Vlada i HZJZ trebali davnih dana napraviti, a to je za svako vađenje krvi tj. labaratorijsko testiranje krvi kojem primarni uzrok nije COVID, subvencionirati punu cijenu testa za COVID. Javne i privatne labaratorije. Mi realno ne znamo koji je stvarni broj, jer nismo dovoljno testirani i statistike su katastrofalne. Dosta novca iz proračuna se “baca” na nebitne stavke, a zdravlje je itekako bitno.

Ne možemo se boriti protiv drugog vala ako ne znamo stvarnu veličinu prvog vala…”, piše Kovač u svojoj objavi.

Negativan sam na antitijela za COVID!Da sam pozitivan svejedno bih postao. ?Puno je špekulacija oko tog famoznog…

Gepostet von Dejan Kovač am Montag, 15. Juni 2020

 

Komentari