Dejan Kovač: Građani žele ekonomsku i građansku slobodu, a ne ovisnost o nekoj partiji da bi bio priznat u društvu

N1

Ekonomist Dejan Kovač komentirao je stanje u državi te povlačenje novca iz EU fondova.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Zanimljivo da smo u zadnjem ciklusu povlačenja iz EU fondova, iskoristili najmanje sredstava upravo za ono što nas najviše koči u ekonomskom i inovativnom razvoju a to je “efikasna javna administracija”…

Od ukupnih 12.6 mlrd eura planiranih, na kraju smo samo iskoristili 0.21 mlrd eura za “efikasnu javnu administraciju”, što čini oko 1.6% od ukupnog. To je ta reforma državne i javne uprave o kojoj slušamo već 20 godina…



Kako raditi promjene kada oni koji rade promjene se ne žele mijenjati? Nikako.

Naredne 3 godine smo osuđeni na trenutni politički establishment i ako se oni neće istinski mijenjati složio bih se s Haroldom Wilsonom : “Onaj tko odbija promjenu, arhitekt je propadanja. Jedina ljudska institucija koja odbija promjenu je groblje.”

Ako političarima nije jasno – u demografskom smo kolapsu, bez reformi, građani Hrvatske će nastaviti odlaziti…

Završno, slijedeći plan oporavka je usmjeren upravo na jačanje državne kontrole trošenja novca, a ne da se omogući direktan pristup građanima. Izgleda da je nama posredništvo, a samim time i provizija, već kodirana u krvi.

Građani Hrvatske žele slobodu – ekonomsku i građansku, a ne ovisnost o nekoj partiji da bi bio priznat u društvu. Onog trena kada Partija krene poštovati građanske slobode i ravnopravnost svih građana, tog trena će i građani imati hrabrosti boriti se za bolje sutra”, napisao je na Facebooku.

Komentari