Davor Nađi: Je li vrijeme za smjenu članova Nacionalnog stožera civilne zaštite!?

screenshot

Davor Nađi u svojoj objavi na Facebooku propituje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite tvrdeći kako je Stožer od početka svog rada do danas izgubio povjerenje građana zbog svojih kontradiktornih odluka.

“Je li vrijeme za smjenu članova Nacionalnog stožera civilne zaštite?

Sjećam se kako se prije nekoliko mjeseci sve nas koji smo tijekom totalnog lockdowna i uvođenja onih propusnica bili protiv takvih mjera optuživalo da nam je ekonomija bitnija nego ljudski životi. Iako nismo bili protiv toga da se poduzimaju mjere protiv širenja virusa, nego da te mjere budu razumne i da se pokuša očuvati funkcioniranje i zdravstvenog sustava i gospodarstva. Onda je Vlada skužila da neće imati novaca ni za zdravstvo, pa je za vrijeme turističke sezone ukinula skoro sve mjere (ako se ne varam, čak je i Švedska u to vrijeme imala strože mjere od nas) i tada više nitko nije vikao da je ekonomija bitnija od života. Sada kad je vrhunac sezone prošao, eto odjednom se virus vraća i sada opet kreće panika. I tako iz ekstrema u ekstrem.

Za to vrijeme, Stožer je izgubio i najmanji dio povjerenja koje su ljudi u njih imali. Možda je došlo vrijeme da se članove Stožera smijeni i da se imenuje kompetentne ljude bez kriterija stranačke iskaznice? Možda je došlo vrijeme da se imenuje Stožer koji će donositi razumne odluke temeljene na znanosti kako bi se rizične skupine sačuvalo od rizika zaraze, a ostalima omogućilo u što većoj mjeri što normalniji život i rad uz osobnu odgovornost kroz dezinfekciju ruku, držanje distance i sl.?



P.S. Nemam iluziju da će Ustavni sud donijeti ikakvu odluku kontra Stožera (HDZ-a), pa tu opciju ovdje ni ne uzimam ozbiljno u obzir”, piše Nađi u svojoj objavi.

Je li vrijeme za smijenu članova Nacionalnog stožera civilne zaštite?Sjećam se kako se prije nekoliko mjeseci sve nas…

Gepostet von Davor Nađi am Donnerstag, 20. August 2020

Komentari