Darko Horvat: Zakon o obnovi Zagreba prije godišnjeg odmora Sabora

screenshot

Darko Horvat, aktualni ministar gospodarstva i vjerojatno budući ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, za Dnevnik N1 otkrio je prioritete novog ministarstva.

“Funkcionalno spajanje bila je želja premijera”, rekao je. Veće ministarstvo može biti funkcionalnije od manjeg ako se dobro organizira posao, kaže.

Nulti prioritet bit će mu Zakon o sanaciji potresom pogođenih zgrada. “Javna rasprava je gotova, usklađujemo kritike”, kaže, a vjeruje da će to dovršiti do petka. “Potrudit ću se da Zakon o obnovi Zagreba bude prije godišnjeg odmora Sabora”, poručio je Horvat.

Hoće li nastaviti projekte Predraga Štromara kaže da zagovara kontinuitet, a nada se da će isto učiniti i njegov nasljednik Ćorić. “Siguran sam da ostaje i energetska obnova i subvencije kredita stanova”, kaže. Želi da što fleksibilnije, brže i bolje upogone državnu imovinu.



“Najavio sam da želimo sva trgovačka društva u kojima država nema mogućnosti utjecati na poslovne odluke staviti na tržište. Mislim da će to biti moj prvi korak. Takvih poduzeća u portfelju ima tridesetak koja su pripremljeni za raspis prvog natječaja”, rekao je i dodao da će ponuditi građanima Republike Hrvatske da otkupe udjele u poduzećima.

Poručuje da im 100 dana mira ne treba, a efekti će se vidjeti vrlo brzo, piše N1.

Komentari