Davor Gjenero za Otvoreno: Ne čini se vjerojatnim da bi Karamarko mogao postati predsjednikom HDZ-a

Davor Pongracic / CROPIX

Bivši predsjednik HDZ-a, kreće u utrku za ponovno zauzimanje vrha stranke, odnosno kreće u rušenje Andreja Plankovića. Najavljen je uvodni skup Tomislava Karamarka za 7. veljače u 19 sati u plavoj dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama, gdje bi navodno trebao i službeno najaviti svoju kandidaturu na HDZ-ovim unutarstanačkim izborima. Koliko Karamarko ima šanse ponovo postati predsjednik HDZ-a, za portal Otvoreno komentira  politički analitičar Davor Gjenero.

“Ne čini se vjerojatnim da bi u današnjim okolnostima Tomislav Karamarko mogao biti izabran za predsjednika HDZ-a. U Hrvatskoj politici nemamo iskustva s povratkom onih političara koji su jednom iz politike otišli. HDZ je uveo sustav ‘pobjedi ili nestani’, te gospodin Karamarko nakon što se nije uspjela održati vlada u čijem sastavljanju je on sudjelovao, ali je nakon što je sudjelovao u rušenju te vlade, on se je povukao iz operativne politike.

Ne izgleda da bi danas njegov doprinos HDZ-u mogao biti veći, nego što je bio prije nešto manje od četiri godine kada je otišao sa čela stranke. Ne vidim nekakav prostor za njego povratak. On nije bio niti na nekoj nižoj funkciji unutar stranke, nije bio u Saboru, niti je povezan s terenskom mrežom HDZ-a, tako da mi se ne čini kako bi gospodin Karamarko mogao pobijediti u toj utrci. Također nisu se niti promijenile okolnosti koje su ga natjerale na odlazak, pogotovo velika medijska netrpeljivost koja je bila uspostavljena prema njemu. Na žalost ono što je dobro napravio u stranci nije vrednovano, već su do izražaja došli oni negativni elementi,” rekao je Davor Gjenero za Otvoreno.



Komentari