Davor Gjenero: Penava prelazi Miroslavu Škori i ‘Domovinskom pokretu’ kako bi spasio sebe i svoj tim

Foto: Admir Buljubasic / CROPIX

Gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vukovar Ivan Penava, ali i svi vijećnici Grada Vukovara napuštaju HDZ i nastavljaju djelovati nezavisno, objavili su na konferenciji za novinare u Vukovaru. O razlozima takve odluke vukovarskog gradonačelnika za portal Otvoreno komentira politički analitičar Davor Gjenero.

“Ovaj izlazak Penave i vijećnika iz HDZ-a je očekivan. HDZ se u ovdje opekao s jednim nesposobnim političarom u kojega je puno investirao. Penavi je jasno kako sljedeće godine ne bi bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara, a kao nezavisni kandidat ne bi imao šanse”, kaže Gjenero.

Što se tiče Penavinog prelaska u ‘Domovinski pokret’ Miroslava Škore, Gjenero ne sumnja kako je to sljedeći potez Penave i njegovog tima.

“Dogodio se je taj ‘slavonski protestni pokret’ na čelu s gospodinom Škorom i Penava je tu uhvatio ‘kairosov čuperak’ i on sa svojim ljudima prelazi Miroslavu Škori, ma koliko tvrde kako su trenutno nezavisni”, tvrdi Gjenero.



Gjenero smatra kako je ‘Domovinski pokret’ jedino mjesto gdje Penava i njegov tim mogu spasiti svoje političke karijere i kako je to pravi razlog budućeg prelaska.

“Penavin budući prelazak Miroslavu Škori nije izazvan nekim oduševljenjem ‘Domovinskim pokretom’, nego jednostavno gradonačelnik Vukovara sa svojim ljudima nema gdje drugdje u ovom trenutku. Dakle, Penava kreće u spašavanje samog sebe i njegovog tima koji se nije pokazao jako uspješnim u upravljanju Vukovarom”, govori Gjenero.

Gjenero ne smatra razloge izlaska koje je Penava naveo, poput neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, ili pitanje popisa stanovništva, gdje bi manjinci popisivali manjince, kao stvarne razloge izlaska iz HDZ-a, već kako je to više prikrivanje vlastite nesposobnosti i nesposobnosti njegovog tima.

“Neke razloge je morao navesti, jer je kao gradonačelnik imao vrlo široku i financijski vrlo snažnu potporu Vlade, a u svom mandatu nije napravio skoro ništa”, zaključuje Davor Gjenero.

RASPAD VUKOVARSKOG HDZ-A Penava i vijećnici izašli iz stranke: Ako krenete đonom, đon ćete dobiti

Komentari