Davor Božinović otkrio hoće li zabraniti vjenčanja!

Igor Kralj / PIXSELL

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za Dnevnik N1 televizije odgovarao je na pitanja o pooštravanju mjera i epidemiološkoj situaciji u zemlji i regiji.

Upitan zovu li ga mladenke i mladenci kao kolegu Krunoslava Capaka, kaže da nema previše takvih upita. Činjenica je da u posljednje vrijeme su obiteljska okupljanja žarišta s kojih se širi virus, u nekim slučajevima i diljem Hrvatske”, rekao je i poručio građanima koji organiziraju slavlja da se pridržavaju uputa HZJZ-a.

Još jednom je istaknuo koliko je važno pridržavati se mjera. Dodaje kako se ne smije preopteretiti zdravstveni sustav.

“Znamo da je jesen pred nama. Pridržavanje uputa i mjera je ono što nam treba, to je u interesu svih.”



Promišljati će se o ‘pojačanju kontrole’

Hoće li biti zabrane vjenčanja, Božinović kaže da je i sinoć rekao da će promišljati o pojačanju kontrole. “Ne razgovaramo o zabrani svečanosti i dugih vrsta okupljanja… Ne razmišljamo o zabranama, razmišljamo o tome da HZJZ radi na nekoj vrsti revizija preporuka.

Razmatraju to da organizator u svakom trenutku zna koliko je ljudi na slavlju i tko su oni kako bi epidemiolozi mogli dobiti popis kontakata ako bi došlo do zaraze, a to će, kaže, još razraditi.

Strahuje li od scenarija da nas stave na crvenu listu, kaže da ne očekuje takvu mjeru, pogotovo kada se govori o turizmu. “Naše priobalje jedna je od najsigurnijih zona na Mediteranu”

Sastavljanje vlade

Podrška koalicijskih partnera je, kaže, neupitna. “HDZ je odnio uvjerljivu pobjedu i može puno prije krenuti u sastavljanje nove većine i vlade”, prenosi N1.

Komentari