Darko Milinović osniva novu stranku

Robert Fajt / CROPIX

Inicijativni odbor na čijem je čelu, među ostalima, ličko-senjski župan Darko Milinović priopćio je u utorak da je za osnutak i političku platformu nove političke stranke LiPO prikupljeno dvije tisuće potpisa, a za članstvo se već pribilježilo više od tisuću ljudi.

Inicijativni odbor, uz župana i bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Darka Milinovića, vode gradonačelnici Novalje i Otočca Ante Dabo i Stjepan Kostelac te kirurg s riječkoga KBC-a prof. dr. Igor Medved.

Osnivački sabor stranke koji se, kako je najavljeno, trebao održati u četvrtak, odgođen je zbog epidemiološke situacije te će se novi datum i način osnutka stranke naknadno objaviti.

U priopćenju stoji da će LiPO djelovati na području Hrvatske, ali s posebnim naglaskom na Ličko-senjsku županiju.



Računaju i na iseljenike koji su porijeklom iz Like
Stranka računa na građane u domovini i iseljeništvu jer je, kako je priopćeno, mnogo onih čiji su korijeni s područja Like i Ličko-senjske županije, a dosad ih se javilo na desetke.

U priopćenju stoji da ime LiPO uključuje Ličko-senjsku županiju, Liku, Primorje i otoke jer “sve to ima zemlja ta, Ličko-senjska županija”. Također se ističe kako žele postati nova politička opcija regionalnog karaktera “s novom modernom političkom opcijom demokršćanskog svjetonazora, prihvatljiva što širem broju ljudi”.

Objavljena je i lista s više od stotinu članova Inicijativnog odbora, među kojima su, kako ističu, 40 posto žena i stručnjaci svih profila. Inicijativni odbor poziva Ličanke i Ličane, otočanke i otočane, Primorke i Primorce s područja Ličko-senjske županije u domovini i iseljeništvu da im se pridruže i svoje znanje stave na raspolaganje za dobrobit Ličko-senjske županije i Hrvatske te da se jave na [email protected], piše Index.

Komentari