Darko Koren razočaran izborom nove šefice Podravke: Ovo je kolonijalni pristup imenovanju

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Darko Koren koprivničko-križevački župan poručio je kako je odlukom o imenovanju Dalić za novu šefice Podravke – iznenađen i razočaran. 

“Iznenađen sam takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju. Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije  i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja”, rekao je Koren.

Kaže kako je država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić te kako je to iznenađenje, a za njega osobno i razočaranje.

Koji su planovi kod možebitnog neprijateljskog preuzimanja

“Evidentno je da na odluku ne možemo utjecati, no Podravka mora biti u suživotu sa gradom i županijom i cijelom lokalnom zajednicom. Od predsjednice Uprave moramo tražiti i neke odgovore jer Podravka nije specifična gospodarska priča koju možemo sagledavati samo kroz prizmu strateški važnog poslovnog subjekta, nego je moramo promatrati kao kohezivni faktor kroz povezanost s ljudima koji već 70 godina žive s Podravkom i koja ima izniman značaj u lokalnoj zajednici”, poručio je Koren.



“Nadam se da će nova predsjednica Uprave uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice jer Podravka je predvodnica  gospodarskog razvoja našeg kraja”, kaže Koren koji najavljuje kako će postavit pitanje što se planira s udjelom države u kompaniji u kontekstu možebitnog neprijateljskog preuzimanja.

“Uz to, nisam čuo plan razvoja kompanije, a niti razmišljanje o podizanju materijalnih prava radnika. Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira”, zaključio je kopriničko-križevački župan Darko Koren.

Komentari