Dario Hrebak bio na sastanku kod Plenkovića, otkrio o čemu su sve pričali

Dario Hrebak

HSLS-ov Dario Hrebak nakon sastanka s Andrejem Plenkovićem kazao je kako mu je dao potpis za sastavljanje vlade, te da HSLS koji je osvojio dva saborska mjesta ne očekuje ministarsku fotelju.

Hrebak je kazao kako je u Vladi bio na uobičajenim tehničkim konzultacijama vezanim za formiranje vladajuće većine.

“Na ovim izborima HSLS je dobio dva saborska mjesta, Darko Klasić i ja smo novi zastupnici HSLS-a. Već smo dali svoju podršku, a danas ćemo i službeno potpisima podržati Andreja Plenkovića za mandatara nove vlade”, rekao je Dario Hrebak, te je kazao kako je upravo dao svoj potpis Plenkoviću da kod predsjednika Zorana Milanovića sa 76 ruku traži povjerenje za sastavljanje vlade.

Kazao je kako su na sastanku razgovarali o tome tko će biti nova većina.



“Sve što je Andrej Plenković zadnjih dana komunicirao je tako kako je i rekao. Podržat ćemo čistu većinu bez žetončića, sa starim i novim partnerima. Mislim da je dobro da imamo stabilnu vladu bez ucjenjivača i žetončića, a zasnovanu na broju glasova koje smo dobili na izborima”, rekao je Hrebak, te dodao da je nekada 76 ljudi koji su kvalitetni i idu bez ucjenjivanja bolje nego njih 86. “Ovo je dobra priča za Hrvatsku, koja je utemeljena na dobrim rezultatima”, rekao je Hrebak.

“Šalio sam se s premijerom da on i ja imamo velik teret na leđima – on zbog velike podrške građana, a ja veliku obvezu jer sam u drugoj izbornoj jedinici dobio velik broj preferencijalnih glasova. Ono što ja tražim jest transparentnost, a na državnoj razini da se nastave provoditi određene reforme. Razgovarali smo i o tome. Ono što je Plenković rekao da će se ići u daljnja porezna rasterećenja – mi smo s tim oduševljeni, smanjenje poreza na hranu, dohodak…”, kazao je Hrebak.

HSLS ne traži ništa

“Ono što je meni bitno – mi ništa ne tražimo. Tijekom kampanje sam govorio da nam je transparentnost najvažnija, to je jedino što sam u kampanji zagovarao. Transparentnost koju smo u Bjelovaru postigli je ono što smo tražili i za Hrvatsku. HSLS neće tražiti ništa osim transparentnosti. To treba uvesti do lokalnih izbora, jer HDZ planira smanjenje broja dužnosnika, općina i kada idete s takvim zakonom, mi kao koalicijski partneri imamo određene zahtjeve, a to je transparentnost u smanjenju broja dužnosnika i općina. Obveza je da svi gradonačelnici, načelnici i župani prikažu javno kako troše novac”, rekao je Hrebak.

Na pitanje o tome zna li nešto o nagađanjima da bi manjine mogle dobiti neko ministarstvo, rekao je kako o tome ništa nije čuo.

“Svatko može nešto tražiti, ali ne vidim da bi itko u ovoj konstelaciji išao ikoga ucjenjivati. 76 ruku je dovoljno. Nisam čuo za opciju da netko od manjinaca dobije ministarstvo. Kroz nekoliko dana ćemo formirati klub liberala, razgovori su u tijeku. Imamo dva zastupnika, a treći nam treba za formiranje kluba. Otvoreni smo za suradnju i sigurno ćemo za nekoliko dana osnovati klub liberala”, rekao je Hrebak, prenosi N1.

Komentari