Danju pretežno oblačno i tmurno, mjestimice s rosuljom i s gustom maglom. Na Jadranu oblačno i kiša

Pixabay

“Ni tijekom vikenda se vrijeme u istočnoj Hrvatskoj neće mijenjati. Stoga će i u subotu prevladavati oblačno i maglovito, povremeno s rosuljom, a vjetar slab. Temperatura uglavnom između 2 i 5 °C.

Mjestimice guste magle bit će i u središnjoj Hrvatskoj, osobito ujutro. Danju pretežno oblačno i tmurno, mjestimice s rosuljom. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura od 1 do 3 °C, a najviša oko 5 °C.

Na zapadu zemlje umjereno i pretežno oblačno. Mjestimice sumaglica i magla, ponajprije po kolinama Like, a uglavnom na sjevernom Jadranu ponegdje malo kiše ili rosulje. Vjetar u gorju slab, na Kvarneru mjestimice umjereno jugo, a more većinom malo valovito. Jutarnja temperatura najčešće između 5 i 10 °C, u gorju ispod 0 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz slabo do umjereno jugo te većinom malo valovito more. U zaobalju ujutro lokalno magla i temperatura oko ili malo ispod 0 °C, a duž obale ujutro od 7 do 9 °C. Danju posvuda između 11 i 16 °C.



Na jugu Hrvatske promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja i podjednaku temperaturu kao na srednjem Jadranu. Ujutro duž obale burin, popodne na otovrenom moru slab jugoistočni vjetar.”

U nedjelju i početkom novoga  tjedna još bez veće promjene

“U iduća tri dana na kopnu će i dalje vladati temperaturna inverzija u nizinama uz niske oblake, maglu i mjestimice rosulju, u gorju sunčana razdoblja, a u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. U utorak u nizinama porast vjerojatnosti za sunčana razdoblja i višu temperaturu, a drugdje na kopnu veća je vjerojatnost mjestimične slabe kiše.

Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre do sredine idućeg tjedna ostaje pretežno oblačno, mjestimice sa slabom kišom. U Dalmaciji sunčanije, ali u utorak uz porast naoblake ponegdje može pasti malo kiše. U nedjelju još slabo do umjereno jugo, u utorak jugozapadnjak i zapadnjak. Temperatura se uglavnom neće mijenjati.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari