Danas spajanje dugoočekivanog Pelješkog mosta, povezivanje teritorija Hrvatske

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Pelješki most će u srijedu navečer biti potpuno spojen od Komarne do Brijeste. Time će se ostvariti dugoočekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske. 

“Pelješki most je najvažniji i najveći infrastrukturni projekt koji trenutno provodimo u Hrvatskoj, a ono što nas posebno veseli jest da se svakim danom sve više bližimo njegovoj realizaciji. Njime naša zemlja konačno spaja svoj teritorij i danas slobodno možemo reći kako je Vlada ostvarila dugo željeni san od kojeg su mnogi željeli odustati”, istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za Hinu.

Dodao je kako se značaj Pelješkog mosta ne ogleda samo u simboličkom smislu već i građevinskom, budući da će se svrstati među najveće građevine toga tipa izgrađene u Europi tijekom ovog stoljeća.

Govorio je i o pristupnim cestama kroz poluotok Pelješac i obilaznica Stona, koje bi trebale biti gotove sljedeće ljeto.



“…Riječ je o dionici dugoj više od 30 km koja podrazumijeva potpuno novu trasu na kojoj traju radovi na dva vijadukta, tri mosta i četiri tunela, od kojih je tunel Debeli brijeg peti najduži tunel u Hrvatskoj. Na gradilištu su do sada probijena tri od četiri tunela, a tempo radova je zadovoljavajući te očekujemo kako će pristupne ceste u cijelosti biti gotove u ljeto sljedeće godine čime ćemo dovršiti dugoočekivani projekt cestovnog povezivanja krajnjeg juga naše zemlje”.

Komentari