Danas sjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška

Ilustracija Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Policijska uprava brodsko-posavska u petak navečer objavila je priopćenje o rezultatima kriminalističkog istraživanja nad roditeljima 2,5-godišnje djevojčice koja je ozlijeđena u četvrtak dovezena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

Utvrđeno je da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

27-godišnjak i 24-godišnjakinja u petak su predani pritvorskom nadzorniku, a tijekom današnjeg dana bit će predani i Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Na sjednici Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška održanoj u petak, kako pišu 24sata, što je potvrđeno i N1 televiziji, pokrenut je postupak za razrješenjem ravnatelja te ustanove Branka Medunića. Jutros će se održati još jedna sjednica.



Djevojčica u Klaićevu stigla u srijedu ujutro

Dvogodišnja curica je operirana i sada je na intenzivnoj, priključena je na respirator i vitalno ugrožena.

“Zaprimili smo je dogovorno iz Opće bolnice Nova Gradiška. Već u trenutku prijema dijete je bilo na mehaničkoj ventilaciji s ozljedama. Kad zaprimite dijete te životne dobi s takvim teškim ozljedama i takvom stanju, to je vrlo ozbiljno. Ovakvi slučajevi uvijek vas potresu i uvijek vas neugodno iznenade”, kazao nam je ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić u petak ujutrp.

“Jako je teško kalkulirati zbog čega su nastale ozljede, nisu nam jasne okolnosti u kojima su mogle nastati”, dodaje, prenosi N1.

Pokrenut postupak razrješenja ravnatelja Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška

Komentari