Danas se sastaje Predsjedništvo SDP-a, hoće li ući u koaliciju s Možemo!?

Peđa Grbin/Jurica Galoic/PIXSELL

U ponedjeljak se novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sastao s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Grada Zagreba, a nastavljaju se razgovori i unutar stranaka. U poslijepodnevnim satima održan je sastanak SDP-ovih izabranih vijećnika u Skupštini.

Na tom je sastanku prevladao stav da se ide u punu koaliciju s Možemo te da se potpiše koalicijski sporazum, javlja N1.

No, to nije konačna odluka. Odluku o načinu suradnje donosi predsjedništvo SDP-a, jer je zagrebačka organizacija raspuštena. Sastanak Predsjedništva SDP-a održat će se danas poslijepodne. Stavovi u stranci su navodno podijeljeni i vidjet će se hoće li Predsjedništvo potvrditi sinoćnji prevladavajući stav SDP-ovih vijećnika.


Dio SDP-ovih vijećnika, naime, je za punu koaliciju dok drugi smatraju da bi to moglo izgledati kao dijeljenje pozicija.

U Možemo su, doznajemo, stava da junior partner, što bi u ovom slučaju bio SDP, dobije mjesto predsjednika Skupštine.

Inače, novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sastao se u ponedjeljak s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Grada Zagreba. Odradio je razgovore sa sedam od 27 pročelnika, a razgovori se nastavljaju danas.

I dalje se radi plan za gradski proračun, odnosno za rebalans proračuna. Sandra Benčić je jučer demantirala informacije da bi se proračun smanjio za 3,6 milijuna kuna. Zasad jedino znamo da će se obustavljati štetne javne nabave, a kako se još namjerava smanjiti minus u gradskoj blagajni, tek će se vidjeti.


Komentari