Damir Vanđelić: Najbolji posao podnošenja zahtjeva napravljen je u Sisačko-moslavačkoj županiji dok najlošije stoji Zagreb

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Danas se održava konferencija za medije Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Ravnatelj Fonda Damir Vanđelić sa suradnicima, predstavit će dosadašnje aktivnosti, te troškove Fonda za obnovu.

Rekao je da je broj oštećenih zgrada 18.905, a zahtjeva je 11.167. “Oštećenih zgrada je 60 posto, a broj zahtjeva može biti veći od broja zgrada, jer se prijavljuju različiti stanovi”, rekao je Vanđelić.

Najbolji posao podnošenja zahtjeva napravljen je u Sisačko-moslavačkoj županiji dok najlošije stoji Zagreb, rekao je Vanđelić, dodavši da je to zbog stožera koji je to napravio ‘vojnički’.

U ovom trenutku nemamo novih aktivnosti po odlukama i čekamo daljnje odluke, rekao je Vanđelić, rekavši da su novčane obveze prema dosad pristiglim odlukama već isplaćene.



S ministarstvom surađuju svakodnevno i koordiniraju odluke, rekao je Vanđelić.

Objasnio da je Fond tek jedan od subjekata u procesu obnove i dodao da je to važno jer, kaže, neki ne razumiju kako funkcionira zakon.

“Da bismo mogli odraditi rušenja mi smo trebali tražiti donacije jer po cijenama koje su ponuđene nitko se nije htio javiti”, rekao je Vanđelić, dodavši da cijene nisu adekvatne.

“Cijene moramo promijeniti i mi na to upozoravamo već četiri mjeseca. Novac nije problem, nego odluke i niske cijene obnove”, naglasio je Vanđelić, prenosi N1.

Komentari