Damir Markuš: Poznavao sam dobro Danijela Bezuka i našeg se prijateljstva neću nikad odreći

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Damir Markuš, kutinski gradonačelnik je prijatelj Danijela Bezuka, napadača s Markova trga i to ne skriva, a zajedno s njegovim stricem sudjelovao je u obrani Vukovara. Markuš je rekao kako eksplicitne komentare na svom profilu u kojima se, između ostaloga poziva i na atentat na premijera, ne podržava.

“Ne, tako nešto ne odobravam. Često ne vidim sve komentare, jednostavno se ne stigne. Svi koji pišu ili javno govore, odgovaraju za to što su napisali, svatko posebno. Treba pitati njih, one koji su to napisali, što su time mislili”, rekao je Markuš, koji potvrđuje da je poznavao Danijela i njegovu obitelj.

“Poznavao sam dobro Danijela Bezuka i našeg se prijateljstva neću nikad odreći. Igrao je u NK Dinamo Kutina, u kojem sam predsjednik. Pitajte sve koji su ga poznavali i nećete čuti lošu riječ o njemu. Danijelov stric Zdravko Bezuk junak je Domovinskog rata. Poginuo je u bitkama za Vukovar kao dragovoljac HOS-a, bili smo skupa. Danijelov je otac od samih početaka u obrani RH. Zajedno smo 12. ožujka 1991. ušli u jedinicu za posebne namjene MUP-a. Tragedija koja se dogodila, nije se dogodila s još nečijim znanjem, nitko to nije mogao predvidjeti”, napominje Markuš i dodaje kako ne može znati što je Danijela natjeralo na taj čin, no da zna, iz razgovora s njegovim vršnjacima i prijateljima, da je, kao i mnogi drugi mladi, itekako bio nezadovoljan stanjem u našoj domovini.

“Od nekažnjavanja i neprocesuiranja ratnih zločinaca, ovršenih, blokiranih, do gospodarskog kriminala i takvih primjera korupcije da ti pamet stane. Zašto se odlazi iz domovine? Ne samo zbog ekonomskih razloga već i zbog svega što sam nabrojio. Kad bi ti teški problemi većim dijelom bili riješeni, mislim da ne bi bilo ove tragedije. No na tome se ne radi”, objašnjava Markuš, koji je u HOS-ovoj uniformi branio Vukovar, a za dogradonačelnika Kutine izabran je kao HSP-ov kandidat u koaliciji s HDZ-om.



Ne slaže se, kaže, ni s činom nasilja koji se dogodio na Markovu trgu, piše Večernji list.

Komentari