Damir Markuš kandidirao se za sisačko-moslavačkog župana: ‘Prvo ću uvesti red i odgovornost’

Damir Markuš Foto: Facebook

Čelnik podružnice Domovinskog pokreta Sisačko-moslavačke županije Damir Markuš predstavio je kandidaturu za župana. 

Podržali su ga i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta doktor Miroslav Škoro, glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina te predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, koji je izabrani zastupnik u ovoj VI. izbornoj jedinici.

“Prvo što ću učiniti da bismo mogli krenuti dalje je uvesti red i odgovornost”, poručio je Markuš.

“U našoj županiji vladaju klijentelizam, korupcija, nepotizam. To možemo zahvaliti duopolu svih do sada vladajućih struktura. Za to smo svi zajedno odgovorni. Zašto? Zato što vi, vi morate izaći na izbore, vi koji ne izlazite. Nije svejedno kome dati glas. Ovi svi dosadašnji nisu zaslužili jer oni su nas doveli u ovo stanje i oni nas ne mogu izvući iz toga stanja, već još dublje povući u ponor. Zašto ja, zašto moja zamjenica Ines Simić, zašto Domovinski pokret? Zašto smo mi vi, mi smo iz naroda, mi nismo oni, njih baš briga za vas, a mi svaki dan dokazujemo da smo za i uz hrvatski narod. Kao župan  prvo što ću učiniti da bismo mogli krenuti dalje je uvesti red i odgovornost. Da bismo uspjeli morate izaći svi i dati glas Domovinskom pokretu. Vaš glas neće biti glas razočaranja i prijevare, naprotiv bit će to glas nade. Izađite svi na izbore zašto što svoje volimo”, rekao je Markuš u predstavljanju.


Imat ćemo jako debelo tiskane programe

Miroslav Škoro istaknuo je kako ulazimo u pripremnu fazu pred lokalne izbore u kojoj će mnogi obećavati štošta.

“Imat ćemo jako debelo tiskane programe, neće im biti teško lagati u kameru ili u oči ljudima samo da bi izborili još jedan mandat i, u stvari, nastavili djelovati i raditi na lokalnoj razini onako kako se u Hrvatskoj na lokalnoj razini radi, a radi se izuzetno loše, svi pokazatelji pokazuju da se radi loše. Lokalni izbori su prigoda da krene promjena u Hrvatskoj. Ta promjena treba krenuti s lokalne razine i ona će se, ako Bog dade, dogoditi u svibnju ove godine. Domovinski pokret kao mlada stranka, treća po veličini stranka u Hrvatskoj, će u predstavljanju svojih kandidata u sljedećih nekoliko tjedana pokazati kakve to ljude mi želimo vidjeti da vode svoje lokalne sredine, na županijskoj, na gradskoj, na općinskoj razini, pa i na razini mjesnih odbora. Mi ćemo ili kandidirati svoje ljude ili podržati one ljude za koje smatramo da su vrijedni pozornosti i da će donijeti nužne promjene koje će osigurati prije svega opstanak nas kao naroda na ovim našim vjekovnim područjima“.

Škoro je dao nedvosmislenu potporu Damiru Markušu.

“Čovjek kojeg danas predstavljamo je čovjek koji je Hrvatskoj dao uistinu sve, a nije od nje tražio ništa. To je čovjek koji je, kada se dogodio potres na Banovini, prvi, ali uistinu prvi otišao i još uvijek je tamo. To je čovjek koji je nesebično davao i daje i koji može od strane glasača biti ocijenjen jer je već sudjelovao u određenim obnašanjima vlasti na nižim razinama i na nižim funkcijama. Gospodin Damir Markuš je čovjek kojemu vjeruje Domovinski pokret, on je čovjek kojemu vjeruju sve navijačke skupine jer su mu dale podršku da bude on taj koji će distribuirati sva sredstva koja oni prikupe. Gospodin Damir Markuš je čovjek kojemu vjeruju svi, koji je podijelio više od 1200 tona humanitarne pomoći i ne će se zaustaviti. Gospodin Damir Markuš je čovjek kojemu trebaju vjerovati svi u Sisačko-moslavačkoj županiji i koji će biti novi župan te županije“.

Komentari