Dalmacija se i dalje trese, zabilježeno desetak naknadnih podrhtavanja

screenshot

Jutros u 5 i 59 sati dogodio se jak potres magnitude 4.7 trinaest kilometara jugoistočno od Šibenika. Od prvog potresa koji je zatresao Dalmaciju seizmolozi su danas zabilježili desetak naknadnih podrhtavanja tla. “Uglavnom su bili magnitude manje od 2 po Richteru”, kazala je dežurna seizmologinja Helena Letečki.

Na pitanje novinara bi li ovaj potres mogao biti prethodnica snažnijem i jačem, kako se to dogodilo na Banovini, Letečki je odgovorila: “Mi ne možemo isključiti da takva opcija postoji i da bi to mogao biti potres koji će možda prethoditi nekom jačem.”

“Ljudi moraju biti svjesni da smo na trusnom području i to nije nešto što je neočekivano. Događali su se potresi, događaju se i događat će se i u budućnosti”, dodala je Letečki.

EMSC je na Twitteru objavio animaciju događanja povezanih s potresom koji je zabilježen ujutro u Dalmaciji. Animacija pokazuje otvaranje aplikacije LastQuake nakon što je došlo do podrhtavanja tla, prenosi N1.



 

JAK POTRES POGODIO JUTROS DALMACIJU Odlomio se komad stijene i pao na automobil, stanovnici Šibenika izašli su iz svojih kuća na ulice

Komentari