Dalija Orešković o priključenju ‘Stranci s imenom i prezimenom’: Sve što imam, svoje ime i prezime, svoje najbolje ljude u timu i svoj program stavila sam na stol

Marko Todorov / CROPIX

U nedjelju 22. ožujka održat će se osnivačka skupština nove političke stranke – “Stranke s Imenom i Prezimenom”, koja, kažu osnivači, želi unijeti pozitivno dramatičnu promjenu u odnos građana prema politici u Hrvatskoj, pri čemu je spremna i na velik rezultat. Povodom toga oglasila se i Dalija Orešković koja im se pridružila. Njezinu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“Izbori koji su pred nama odredit će sudbinu naše generacije, ali i generacija koje dolaze. Duopol dva velika stranačka kartela, skupa sa satelitima, nije rješenje za probleme u kojima se Hrvatska nalazi, jer rješenje ne mogu ponuditi stranke koje su te probleme i stvorile.

U ime svih onih koji su već na pola spakirali kofere jer ne mogu i ne žele protratiti svoj život na promatranje daljnje stagnacije i propadanja naše države i nacije, sve svoje, sve što imam, svoje ime i prezime, svoje najbolje ljude u timu i svoj program stavila sam na stol, zajedno s drugim časnim ljudima koji su shvatili da je krajnji čas da udružimo snage.

Pri tome, Start se ne gasi, kao što se ne gase niti druge političke stranke koje sudjeluju u izgradnji zajedničkog projekta. Stranka s imenom i prezimenom, forma je u kojoj smo zajednički cilj i dobrobit svih naših građana stavili ispred bilo kojeg pojedinačnog interesa pa tako i interesa vlastitih političkih stranaka, forma u kojoj nema ničijeg ega, nova stranka s Imenom i Prezimenom, oblik je udruživanja u kojem je u prvom planu samo predana borba za javno dobro, za bolju, pravednu državu, skrojenu po mjeri i u interesu svih nas, koliko god međusobno različiti bili”, napisala je Dalija Orešković na Facebooku.



Podjećamo, Idejni začetnik stranke je vrgorački gradonačelnik Ante Pranić koji je zadnjih mjeseci obavio na stotine razgovora s potencijalnim kandidatima koji će se naći na listama za parlamentarne izbore nove stranke koja želi mijenjati Hrvatsku. A oni kojima se ideja svidjela i koji su se odlučili uključiti u novu stranku su kninski gradonačelnik Marko Jelić, bivši HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir, kao i Andrea Gross Bošković, bivša direktorica Hrvatske agencije za hranu.

Hrvatska dobiva Stranku s imenom i prezimenom

Komentari