Dalija Orešković i Marijana Puljak: Pitamo se zašto Milanović ovako burno reagira. Očito ima nešto što ga potiče na ovakvu reakciju

HRT

“Bit ćemo i dalje narikače kad treba govoriti o problemima u hrvatskom društvu, pravnoj državi, kako nam loše funkcioniraju nadležna tijela i institucije”, rekla je Dalija Orešković gostujući u Dnevniku. Dodala je da će osobne uvrede stoički izdržati, te da nema problema da ju se promatra kako u njenom minulom radu i rezultatima, tako ni u onome što će pokušati napraviti u sljedeće četiri godine kao saborska zastupnica.

Marijana Puljak rekla je da ih je začudila ovako burna reakcija predsjednika Zorana Milanovića. “Pitamo se, a i javnost se pita zašto ovako burno reagira. Očito imao nešto što ga potiče na ovu reakciju”, rekla je Puljak za HRT.

Istaknula je da nikad neće govoriti o predsjedniku osobno, već će kritizirati njegovu ulogu, instituciju predsjednika i kako mislimo da treba reagirati u ovom društvu.

“Ovakvi napadi nas neće zaustaviti”, rekla je. Dalija Orešković se osvrnula i na osobne uvrede. “Na moje rezultate i rezultate Povjerenstva u mom sazivu sam izrazito ponosna. Mislim da je to primjer institucije koja je startala od nule i izgradila se u tijelo, jedno od rijetkih tijela, u koje je hrvatska javnost imala povjerenje. Rezultati su bili prepoznati na međunarodnoj razini. I ako je takav rezultat drugorazredan predsjedniku Milanoviću, onda to više govori o njemu”.



Dodala je da se ovdje ne bi trebala pozornost javnosti usmjeriti je li ovo neprimjeren istup predsjednika ili bullying, nego da se moramo fokusirati na ono što je glavno, a to je kako djeluju nadležna državna tijela.

“Smatramo da bi svi uključeni u aferu trebali snositi odgovornost, i tužna je i poražavajuća činjenica da smo samo Marijana i ja jedine osobe na političkoj sceni koje smo sve uključene pozvali na odgovornost i podnošenje ostavki”, rekla je Orešković. Puljak je rekla da se neće upuštati u tužbe, te da će i dalje biti uporne u svojoj kritici i svega onoga što misle da ne valja u ovom društvu, piše HRT.

Komentari