Dalija Orešković: HDZ je korupciju u Hrvatskoj pretvorio u najprepoznatljiviji nacionalni bred

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i potencijalna predsjednička kandidatkinja bila je gošća N1 Studija uživo.

Na početku se osvrnula na svoje tvrdnje da je Kolinda Grabar-Kitarović plagirala njezin predsjednički program.

“Srećom pa to tako nije prezentirala jučer u dvorani. Bilo bi me zapravo sram da o stvarima koje su bitne za dobrobit naših građana govori osoba moralnog kapaciteta kao što je to Kolinda Grabar-Kitarović”, kazala je uvodno Orešković.

“Kolinda Grabar-Kitarović prikazala je jedan koncept. Taj koncept je zapravo plagijat mog predsjedničkog programa. Naime, pojedine ideje i pojedina rješenja zastupaju različiti sudionici političkog života pa ćete tako i u nekim drugim predsjedničkim kandidatima ili političkim strankama pronaći nešto od onog što je satkano u moju strategiju suzbijanja korupcije”, dodaje.

Pojasnila je na koje tri točke programa za koje tvrdi da su plagijat točno misli.

“To je razrada načina na koji predsjednik države brine o redovitom i usklađenom djelovanju državne vlasti, dakle to je ovlast koju Grabar-Kitarović nije koristila u svom prvom mandatu, niti je očito znala da to postoji u Ustavu.

Dodala je kako se Kolinda Grabar Kitarović na jučerašnjem skupu pokazala kao promotorica svih mogućih klijentelističkih i koruptivnih praksi.

“Tvrdim da je HDZ korupciju u Hrvatskoj pretvorio u najprepoznatljiviji nacionalni bred. Svi oni koji su pljeskali, odgovorno tvrdim da ovoj zemlji ne žele ništa dobro”, rekla je Orešković, piše N1.

Komentari